srijeda, 24. kolovoza 2016.

Ilegalni blagoslov za lezbijski par -
župnik:"Blagoslovio sam samo ljubav"



 Ilegalni homo blagoslov u crkvi (Španjolska)

(Madrid) Premda to Crkva ne dopušta, nego homoseksualnost još spada u grijehe koji vapi za osvetom u nebu, jedan je španjolski svećenik blagoslovio jedan lezbijski par također i u crkvi nakon njihovog „vjenčanja“ kod matičara. Njegovo objašnjenje: on je navodno „blagoslovio ljubav“.

„Blagoslov ljubavi“ nazvan je cijeli događaj koji se dogodio 30. srpnja ove godine u župi San Bartolomé u Ondi u regiji Valencija (biskupija Segorbe-Castellón de la Plana). Obje su se lezbijske dan ranije civilno „vjenčale“ u gradskoj vijećnici istoga grada. U 12 sati održan je „blagoslov ljubavi“ u crkvi, a u 14 sati je uslijedio „svadbeni ručak“ za Carmen i Luciju.
Župnik se u razgovoru s Infovaticana vadio činjenicom da „već dugo poznaje obje žene“. Zajamčio je da je „slavio samo ljubav koju one imaju prema Bogu i ljubav koja među njima postoji.“ Kaže da ih nije vjenčao, nego samo „blagoslovio ljubav i njihovu borbu.“ Ova proslava nema „nikakve veze s civilnim vjenčanjem“ tih dviju žena, nego je već „odavno planirana“.

Pozivnica na homoseksualnu svadbu u Crkvi

„Samo je začuđujuće“, piše Infovaticana, „da se to slavlje dogodilo baš jedan dan nakon civilnog 'vjenčanja'.“ Na pozivnici toga para na crkveno slavlje stajalo je nedvosmisleno „Casament“ (vjenčanje).
Župnik to nije izravno spomenuo. „Događaj je i stoga izrazito težak jer se Katolička Crkva trenutačno u Španjolskoj agresivno napada i ocrnjuje, zbog njezina stava o homoseksualnosti. Protiv mnogih biskupa u posljednje su vrijeme homoseksualne organizacije ili homofilne političke skupine podnijele kaznenu prijavu. Time se Crkva treba zastrašiti i njezin glas treba ušutkati“, piše Infovaticana. Jedan od optuženih biskupa je i kardinal Antonio Cañizares Llovera, Valencijski nadbiskup i time i metropolit biskupije Segorbe-Castellón.
Župnik je zamolio Infovaticana da ne izvješćuje o ovom događaju jer inače misli da su time „smanjene šanse“ da on surađuje sa svojim biskupom u nekim zadaćama. Uredništvo je to odbilo s napomenom da je on to dobro morao promisliti „prije nego što je se stavio u službu homoseksualnom lobiju“.

Izvor: http://www.katholisches.info/2016/08/23/illegale-segensfeier-fuer-lesbenpaar-pfarrer-habe-nur-die-liebe-gesegnet/