petak, 10. ožujka 2017.

Blaženi Alojzije Stepinac – krik u Nebo za spas suvremenog čovjeka, riječi koje se danas ostvaruju



Kardinal Stepinac je bio jasan u svom govoru kad je rekao:"Suvremeni čovjek umjesto da traži najprije kraljevstvo Božje i pravdu njegovu postupa obratno: najprije traži ono što je Krist obećao kao nagradu onima koji traže Božje kraljevstvo i njegovu pravdu." 

"Suvremenom čovjeku treba vratiti vjeru u Boga! Zato kad čujete glas njegov; nemojte da otvrdnu vaša srca!"

Na drugom mjestu govori:"Strašan je govor koji Bog drži čovječanstvu, ali nije dosta da kažemo samo s nevjernim učenicima da je to tvrd govor i tko ga može slušati (Iv 6,60). Potrebno je da pogledamo istinu u oči i da se upitamo, zašto Bog danas tako snažno progovara,i kakav odgovor očekuje? Nemojte da otvrdnu vaša srca!"

Jasnim i teškim riječima što se sve tijekom posljednjih 20 godina učinilo da se izbriše ime Božje sa zemlje. Stepinac je uskliknuo:"Je li, dakle, čudno, da je konačno progovorio Bog s nebesa jezikom kojeg svi razumiju, a ako neće da razumiju uskoro će progovoriti još jasnije i rječitije tako da će Ga sigurno razumjeti, samo da ne bude prekasno!



Taj Bog progovara i danas s nebesa glasom , koji ulijeva čovječanstvu strah u kosti, jer nitko ne zna, kakvu će presudu donijeti nad čitavim čovječanstvom."


"Bog kažnjava grijeh! Zašto? Zar samo zato da nas satre i uništi? Jasno progovara da neće satrti bezbožnika, nego kažnjava da se bezbožnik obrati sa svoga puta i živi! Obratite se, obratite se sa zlih putova svojih, jer zašto da umrete dome Izraelov? (Ez 33,11)"

"Pravi muževi ne sagibaju koljena pred lažnim duhom vremena. Sramota je poći strujom lažnog duha vremena. Konačna pobjeda je na Božjoj strani. Ljubav prema samom sebi i Domovini traži poštenje."
Bistričkoj Gospi upravlja on 3 krika bolne duše:"Oprosti nam! Utješi nas! Pomozi nam!"

Izvor:Crkva i društveni poredak, nagovor preuzvišenog nadbiskupa A. Stepinca i Propovijed prigodom hodočašća Zagrepčana u svetište Gospe Bistričke

Komentar: Riječi preuzvišenog nadbiskupa blaženog kardinala Stepinca se ostvaruju i u ovom trenutku. Nikakvo čudo da danas kad se govori samo o tome da je Bog ljubav, misa gozba i kad se banalizira grijeh te nema govora o tome da je Bog pravda i da kažnjava grijeh i kad se želi promijeniti Kristov nauk koči proglašenje Stepinčeve svetosti. Trebali bi bolno kriknuti prema Nebu za spas ovoga čovječanstva. Gospe naša oprosti nam, utješi nas, pomozi nam! Utecimo se Bezgrješnom Srcu Gospinom!

                                                             Po križu dolazi spas