subota, 1. travnja 2017.

Izjave sestre Lucije Papinskomu nunciju (1982.-1983.) o neizvršenoj posveti Rusije kako je to Gospa zahtijevala



Dana 21. ožujka 1982. prije nego što je papa Ivan Pavao II. obavio svoju posvetu svijeta 13. ožujka 1982., Sveti Otac poslao je nadbiskupa Santea Portalupija, Papinskoga nuncija u Portugalu da razgovara sa sestrom Lucijom u njezinom karmelskom samostanu. Nuncija je pratio Leirijski biskup (Leiria je biskupija u kojoj se nalazi Fatima), Alberto Cosme do Amaral i doktor Francisco de Lacerda.

Nadbiskup Portalupi zamolio je sestru Luciju osobito za pojašnjenja u svezi s posvetom Rusije. Sestra Lucija objasnila je da bi Papa trebao odabrati jedan nadnevak kada će Njegova Svetost i svi biskupi svijeta, svatko od njih u svojoj katedrali i u istom trenutku, obaviti javni i svečani obred zadovoljštine i posvete Rusije svetim srcima Isusa i Marije.
Dana 19. ožujka 1983., nadbiskup Portalupi ponovno je susreo sestru Luciju. Sestra Lucija za tu je prigodu pripremila tekst koji je službeno pročitan. Rekla je da posveta kako ju je tražila Fatimska Gospa nije izvršena činom od 13. svibnja jer:
  • Rusija nije bila glavni cilj te posvete i
  • Nisu sudjelovali svi biskupi, iz vlastite katedrale, na javnom i svečanom obredu.
Tekst koji je sestra Lucija pripremila zaključen je ovom rečenicom: „Posveta Rusije nije izvršena kako je Gospa zahtijevala. Nisam to mogla (prije) reći jer nisam imala dopuštenje Svete Stolice.“1

Sestri Luciji nije dopušteno javno govoriti bez dopuštenja Svetoga Oca i kardinala Ratzingera. Intervjue sestre Lucije i Papinskoga nuncija zahtijevao je Papa i stoga su službeni. Ti intervjui dokazuju, bez obzira na bilo kakav kasniji pokušaj iskrivljivanja, reinterpretacije ili izmišljanja riječi sestre Lucije, da postoji jedan i točan način na koji se može obaviti posveta Rusije, a da ta posveta još uvijek nije izvršena.

1
Ove dvije vijesti naveo je otac Pierre Caillon iz centra Saint Jean, 61500 Sees (Orne) Francuska. Objavljene su u francuskom mjesečniku Fidelite Catholique, (B.P. 217-56402, Auray Cedex, Francucka). Sažetak ovoga članka koji sadrži dvije spomenute izjave koje su objavljene u cijelosti, objavljen je u broju 13-14 u prosincu 1983. u The Fatima Crusader. Potpuni članak ponovno je tiskan u broju 16 u rujnu-listopadu 1983. u The Fatima Crusader, Činjenice objavljene u ovim člancima nikada nisu bile osporavane.
 
Pročitajte također i:
Tradicionalna latinska Misa - Gdje ima dima ima i vatre
Toma Blizanac (i brat Marko) - Prijateljska promišljanja
Christus Rex - Fatima i Križarska vojna
Katolička tradicija - Gospa želi posvetu Rusije
On treba kraljevati - Krajnje je vrijeme da se Rusija posveti
Tradikatolik - Kako obilježiti stotu obljetnicu Fatime
Quo vadis Croatia- Posveta Rusije Bezgrešnom Srcu Marijinu
Toma Blizanac (i brat Marko) - Četvrta fatimska tajna
On treba kraljevati - Preklinjemo Vas svetosti spasite našu djecu
Toma Blizanac (i brat Marko)- Fatima proročanstvo nagoviještene krize
On treba kraljevati - Kronologija četiriju kampanja
On treba kraljevati - Fatima i posveta Rusije - napisao o. Thomas Crean
On treba kraljevati - Krunidba Gospe Fatimske